TeamViewer:program za kontrolu uređaja na daljinu

TeamViewer:program za kontrolu uređaja na daljinu

Šta je TeamViewer i kako on radi?

TeamViewer je aplikacija pomoću koje možete kontrolirati svoje uređaje sa svog smartphona,PC računara lapptopa ili tableta.
On vam, pruža mogućnost da se spojite na određeni računar i prebacujete podatke,radite određene operacije,a što je najbitnije možete u potpunosti kontrolirati uređaje kao Admin.
Ovo je najnaprednij uređaj na tržištu ovog oblika,a što se sigurnosti tiče nitko ne može kontrolirati vaš PC bez vaše dozvole.Za pokretanje udaljene kontrole računara,smartphona itd. preko  TeamViewer-a potreban vam je TimeViewer ID  tog uređaja koji se može vidjeti samim pokretanjem aplikacije.

Brzina rada TeamViewer-a preko Internet konekcije

Što se tiče brzine rada ove aplikacije,inžinjerski tim je dosta poradio na optimizacij aplikacije,žrtvujući vizualni izgled.Naprimjer ne prikazuje pozadinu udaljenog računara te widgete na početnom zaslonu,čime je dodatno povećana brzina rada na udaljenom računaru.Treba naglasiti da sa najnovijom inačicom TeamViewer 12 možete se spajati između 2 mobitela na daljinu, a podržava sve mobilne OS-ove (Android, IOS, Windows mobile). Ovaj softver se konstantno razvija od 2005 godine, tako da je sa 200 miliona korisnika postao broj 1 u svojoj klasi.

Download TeamViewer